Fitnes Kuvar Za Žene - Personalni Trener Jelena Stevanović

Salata

Susam propržiti na tihoj vatri. Kikiriki sitno izmrviti. Sipati u činiju kukuruz šećerac, kikiriki, susam i pavlaku, so po želji, i sve lepo sjediniti. Kad se sjedini staviti u frižidr da se ohladi i jesti. P.S. Salatu možete napraviti i bez pavlake, ili sa nekom zamenom.

Cvekla sa renom

Najpre je potrebno da se cvekla oljušti i ubaci u vodu da se dobro skuva. Skuvanu cveklu sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi, i zatim je ohlađenu isecite na kolutove. Kolutove cvekle pomešajte sa narendanim renom, ubacite u tegle i odložite. Posebno staviti da prokuva voda, sirće, šećer i so. Prokuvanu tečnost ostavite da se ohladi i onda njome prelijte pripremljenu cveklu i ren. Nakon nekih 24h cveklu možete jesti.

Sir od indijskih oraha

Indijske orahe potopite u vodu i ostavite da odstoje dva sata. Mladu koprivu dobro operite i skuvajte. Kad je sve to pripremljeno, ubacite sve navedene sastojke u blender i lepo izblendirajte kako bi ste dobili kompaktnu smesu. Možete jesti kao namaz ili kao dodatak nekom obroku. Uživajte

Kelj korpice

Krompire oljuštite i isecite na sitnije delove. Začinite ih uljem, začinom, biberom i čili začinom po ukusu i stavite da se peku. Odvojite listove kelja, dobro ih operite i ocedite. Oni ce vam poslužiti kao posudice u kojima ćete servirati salatu, a ujedno i ukusno povrće koje ćete jesti. Cveklu, šargarepu i celer oljuštite i izrendajte. Začinite solju i limunovim sokom i promešajte. Avokado isecite na tanke štapiće. Salatu rasporedite u listove kelja i preko stavite avokado. Salatu poslužite uz pečen krompir i uživajte! P. S. Po želji možete dodati i komadiće grilovanog belog mesa.

Cheesecake

Sitno izmrviti keks i potopiti ga čokoladnim mlekom. U to dodati dve kašike izgnječenih malina i 50 gr istopljene čokolade. Sve dobro sjediniti i sipati na tacnu za kolače. Razliti tj rasporediti smesu po tacni i ostaviti da se malo stegne. Zasebno umutiti kašikom sir i ostatak izgnječenih malina. Kad se to sjedini dodati u to istopljenu crnu čokoladu i sve kašikom umešati. Sjedinjenu smesu sipati preko kore od keksa, kašikom rasporediti i staviti u frižider da se ohladi. Kad se dobro ohladi, može se jesti.

Keksići

Umutiti margarin, jaje i šećer. U to dodati krupno seckane lešnike i orahe, suvo grožđe i mrvice crne čokolade. Sve dobro promešati. U smesu sipati jogurt i brašno sa pecivom. Brašno dodati po potrebi i mesiti dok smesa ne postane glatka. Razviti koru i modlicom vaditi keksiće. Poređati ih u pleh i peći oko 20-30 minuta na 200 stepeni.

Kinoa rolat

Kinou skuvajte, kuvanu pomešajte sa chia semenkama i ostavite da se ohladi. Bademe i indijske orahe, pečene, sameljite i dodajte prohladjenoj kinoi. Dobro promešajte kako bi se i kinoa usitnila i na kraju dodajte maslinovo ulje i med. Sve sjedinite kašikom. Pripremljenu smedu ostavite sa strane i pripremite fil tako sto ćete staviti mleko sa kokosom i čokoladom na vruću ringu da proključa. Nakon ključanja, ostavite još neko vreme uz mešanje kako bi se smesa zgusnula. Pripremljeni fil ostavite da se malo ohladi. Na foliju razvijte rukama smesu od kinoe i preko toga rasporedite fil sa kokosom. Uz pomoć folije uvijte u rolat i stavite u frižider da se dobro ohladi.

Pita s makom

Sjediniti jaje, margarin, mleko i šećer. Najbolje je mesiti rukom.. U to dodati brašno sa pecivom i dobro zamesiti da testo bude glatko. Odvojiti testo na dva podjednaka dela i ostaviti da miruje dok se nadev pripremi. Zagrejati čoko mleko na tihoj vatri i u njega dodati mak. Kad se mak lepo umeša u mleko dodati crnu čokoladu i mešati dok se čokolada ne istopi. Kad se sve sjedini skloniti sa vatre. Razviti malo deblje obe kore.. Jednu koru postaviti u pleh tako da se pokriju i krajevi tj stranice pleha. Preko donje kore premazati nadev i poklopiti drugom korom. Spojiti obe kore po stranicama pleha, nožem napraviti male rezove po gornjoj kori, premazati margarinom i peći oko 40 minuta na 220 stepeni.

Tikvice punjene belim meso

Tikvice iseći na pola, uzdužno, kašikom izdubiti, posoliti i okrenuti da se iscede. Izdinstati sitno seckani luk, rendanu šargarepu i sitno seckanu papriku. Kad se to dobro izdinsta dodati belo meso isečeno na kockice, promešati, polopiti i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje. Kad voda skoro ispari dodati sitno seckano meso tikvica sa seckanim svežim đumbirom, promešati, ponovo poklopiti i uz povremeno mešanje ostaviti da se krčka dok meso ne upije vodu koje puste tikvice. Začiniti začinom i biberom i skloniti sa vatre. Vrućom smesom puniti tikvice, poređati u tepsiju, sipati malo vode da se pokrije dno tepsije i staviti da se peče oko 40 minuta.

Biftek u crnom vinu

Bifteke poprečno preseći na tri mesta, ne suviše duboko i u rezove staviti malo suve nane. bifteke staviti u tepsiju, začiniti i pobiberiti po ukusu, preliti vinom i staviti da se peku. Krompir oljuštiti i iseći na kriške, začiniti, pobiberiti i posuti malo čili začina. Sve dobro promešati i staviti da se peče oko 30-40 minuta. Bifteke služiti sa krompirom i salatom.

Rolat od mlevenog mesa

Sredinu starog hleba izmrviti i potopiti mlekom. Sveže jaje dodati mlevenom mesu i sjediniti. U smesu dodati sitno iseckani crni luk, natopljeni hleb, sitno iseckano kuvano jaje. Sve to začiniti i dobro umešati. Kad je smesa sjedinjena, napraviti rolat i staviti u tepsiju. Sipati malo vode na dno tepsije i staviti da se peče oko 40 minuta na 220 stepeni. Najbolje je rolat jesti kad se malo prohladi.

Integralna testenina sa piletinom

Inegralnu tetseninu skuvajte po uputstvu na kutiji. Pileće grudi odvojite od kostiju i iseckajte na komadiće. Piletinu začinite i uvaljajte u susam i soja sos. Pripremljenu piletinu propržite na malo ulja. Kad se piletina proprži izvadite je iz tiganja i u isto ulje propržite prethodno isceđenu i ispranu testeninu. Dok se testenina priprema u tiganju dodajte dresing koji ste u međuvremenu pripremili. Dresing spremate tako što sve sastojke stavite u blender i dobro ujednačite tj. sameljete. Pomešanu testeninu sa dresingom služite sa pripremljenom piletinom.