Fitnes Kuvar Za Žene - Personalni Trener Jelena Stevanović

Punjena bundeva

Bundevu oljuštite, isecite na polovinu i očistite od semenki. Kinou prethodno skuvajte. Šargarepu očistite i izrendajte u činiju u koju ćete dodati sitno seckani luk, kuvanu kinou i bademe. Sipajte malo ulja, začinite po ukusu i sve lepo promešajte. Smesom napunite bundeve i stavite da se peku nekih 50 minuta

Lagani obrok

Pileću dzigericu stavite u šerpicu, sipajte vodu samo da prekrije dzigericu, poklopite i stavite da se kuva. Kuvate dok ne ispari skoro sva voda.. Kad je pri kraju, dodajte samo malo ulja i začine i propržite je. Dzigericu servirajte uz obarenu šargarepu, i salatu od paradajza, krastavca i skuvanog kukuruza šećerca.

Čorbica sa leblebijom

U šerpicu u kojoj ćete kuvati sipajte narendanu šargarepu, luk i đumbir, malo ulja i ostavite da se izdinsta. Nakon minut-dva dodajte leblebiju i sipajte sok od paradajza. Začinite po ukusu..Poklopite i ostavite da se kuva na tihoj vatri dok se čorbica ne zgusne i leblebija ne poprimi sve ukuse. Uz čorbicu možete jesti pirinač sa belim biberom. Uživajte!

Pileće pljeskavice

Pileće grudi skuvamo i odvojimo od kostiju. Pileče meso ubacimo u blender i dodamo mladi luk, šargarepu i začine. Meljemo dok smesa ne postane ujednačena. Od pripremljene smese pravimo pljeskavice i pržimo ih na malo ulja. Kao dodatak služimo pečene mlade krompiriće uz dresin. Dresing pravimo tako što sve sveže sastojke ubacimo u blender i sameljemo. Uživajte u lepom i laganom ručku.

Bela čorbica

Staviti pileće grudi u vodu da se kuvaju zajedno sa povrćem. Kad se sve dobro ukuva, izvaditi belo meso i rasparčati ga na sitne parčiće i vratiti u šerpu da se još kuva. U međuvremenu izmutiti jaje u malo vode i uz neprestano mešanje dodavati u šerpu. Kad se i to sjedini pripremiti zapršku od ulja i brašna sa začinom. Zapršku dodavati isto uz mešanje u šerpu dok se razmuti. Ostaviti da ključa još nekih 10-ak minuta i skloniti sa vatre.

Pirinač i povrće

Najpre skuvajte pirinač. Zagrejte malo ulja i dodajte u tiganj pirinač. Začinite začinom i čili začinom. Promešajte i ostavite da se pirinač osuši tj proprži uz povremeno mešanje. Kad je pirinač pri kraju, dodajte sitno iseckan spanać i stabljike cvekle. Promešajte, ostavite na vatri još minut-dva i onda sklonite i servirajte u tanjir. U istom tiganju izgrilujte batat i patlidžan isečen na deblje štapiće. Sve to servirajte uz svežu šargarepu i luk. Uživajte u veoma ukusnom obroku

Zelena testenina

Špagete skuvajte po uputstvu na kutiji. Zeleni dresing napravite tako što sve sastojke stavite u blender i sve lepo sameljite i sjedinite. Kuvane špagete promešajte sa dresingom i služite sa prethodno pripremljenom piletinom. Uživajte!

Plavi paradajz punjen belim mesom

Preseći paradajz na pola, uzdužno, i izvaditi meso paradajza kašikom, posoliti i okrenuti da se iscedi. U dublji tiganj prodinstati, sitno seckani luk, paprike, crvenu i zelenu sitno seckanu, i izrendanu šargarepu. Pileće grudi iseckati na komadiće i dodati u izdinstano povrće, sipati malo vode i ostaviti da se dinsta. Kad je meso sa povrćem skoro gotovo dodati prethodno iseckano meso plavog paradajza, poklopiti i ostaviti da paradajz pusti svoj sok i ostaviti na vatri dok voda skoro potpuno ne ispari. Začiniti po želji i skloniti sa vatre. Izdubljeni paradajz napuniti prethodno pripremljenom smesom, poređati u tepsiju, preliti malo uljem i staviti da se peče oko 30 - 40 minuta.