Fitnes Kuvar Za Žene -Najbolji Recepti Za Vaš Fitnes Ručak

Integralna testenina sa piletinom

Inegralnu tetseninu skuvajte po uputstvu na kutiji. Pileće grudi odvojite od kostiju i iseckajte na komadiće. Piletinu začinite i uvaljajte u susam i soja sos. Pripremljenu piletinu propržite na malo ulja. Kad se piletina proprži izvadite je iz tiganja i u isto ulje propržite prethodno isceđenu i ispranu testeninu. Dok se testenina priprema u tiganju dodajte dresing koji ste u međuvremenu pripremili. Dresing spremate tako što sve sastojke stavite u blender i dobro ujednačite tj. sameljete. Pomešanu testeninu sa dresingom služite sa pripremljenom piletinom.

Krompir pljeskavice

Krompire najpre skuvajte u ljusci. Kuvane i prohladjene krompire oljuštite i izrendajte u činiju. Dodajte rendanu tikvicu, šargarepu, đumbir, sitno iseckan luk, leblebiju, jaje, ulje i začine po ukusu i sve lepo zamesajte i sjedinite. Od smese oblikujte pljeskavice, stavite ih na papir za pečenje i pecite oko 30 minuta. Pljeskavice poslužite uz cveklu i sir od indijskog oraha. Uživajte

Povrćkasti ručak

Sve sastojke iseckajte na sitnije komadiće i stavite u vok. Sipajte malo vode i ulja, prekrijte folijom i ostavite da se dinsta na tihoj vatri. Nakon određenog vremena skinite foliju, kad voda pitpuno ispari, začinite po ukusu i ostavite da se još koji minut proprži. Sklonite sa vatre i uživajte u odličnom i ukusnom ručku koji možete jesti sa tortiljama, pirinčem. . Prijatno!

Mućkalica sa graškom

Grašak obariti u ključaloj vodi. Luk i paprike sitno iseckati, šargarepu izrendati i sve to prodinstati na malo ulja. Kad se prodinsta dodati mleveno meso, sipati malo vode i ostaviti da se dinsta poklopljeno. Kad voda ispari i meso se proprži, dodati začine po želji i preliti sokom od paradajza, poklopiti i ostaviti da se krčka sve dok meso ne upije sok. Kad je pri kraju dodati seckani peršun i prethodno obaren grašak. Sve dobro promešati varjačom, ostaviti još malo na vatri i onda skloniti. Mućkalicu je najbolje jesti uz krompir, pečeni, kuvani ili krompir pire, ili uz testeninu, po želji...

Crveni pasulj sa spanaćem

Iseckajte crveni luk što sitnije i zajedno sa narendanom šargarepom i sitno iseckanom paprikom iydinstajte u šerpi na malo ulja. Kad se povrće prodinsta, dodajte pripremljen pasulj, poklopite i ostavite da se ukuva sa povrćem dok skoro sva voda ne ispari. Minut pre kraja dodajte sitno naseckan spanać i začine po ukusu. Nakon minute, sklonite sa vatre i uživajte u slasnom obroku.

Pirinač sa leblebija pljeskavicama

Pirinač obarite, iscedite i isperite. Na zagrejanom ulju sipajte pirinač i začinite ga. Propržite ga toliko da se malo isuši. Pljeskavice pravite tako što sve sastojke ubacite u blender i mlevenjem sjedinite smesu. Oblikujte pljeskavice i pržite ih na malo ulja.

Batat pljeskavice

Batat skuvajte sa ljuspom. Kad se skuva i prohladi, oljuštite ga i izgnječite viljuškom. U činiju sa batatom dodajte rendanu cveklu i šargarepu, mlevenu leblebiju, sitno iseckan đumbir, iseckan luk i iseckanu papriku. Začinite po želji i dobro sjedinite sve sastojke. Svi sastojci sem batata su sirovi. Od dobijene smese oblikujte pljeskavice i služite uz obaren i sušeni pirinač. Uživajte

Paradajz punjen mlevenim mesom

Paradajz oprati, odseći mu vrhove i izdubiti kašikom. Srce paradajza ostaviti u činijicu. Paradajz posoliti iznutra, okrenuti ga i ostaviti da se iscedi. Prodinstati mleveno meso na tihoj vatri par minuta, dok ne porumeni. Kad je meso gotovo izvaditi ga iz tiganja i ostaviti sa strane. U istom ulju u kom se dinstalo meso prodinstati sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu. Kad to bude gotovo, vratiti meso u tiganj i sve pomešati. Posle par minuta dodati iseckano srce paradajza koje je prethodno pripremljeno. Začiniti začinom, biberom i sušenom nanom. Promešati i ostaviti da se krčka dok skoro sva voda ne ispari. Skloniti sa vatre i smesom puniti očišćeni paradajz. Poklopiti paradajz vrhom koji je prethodno isečen, sipati malo vode u tepsiju i peći oko 30 minuta na 250 stepeni.