Fitnes Kuvar Za Žene -Najbolji Recepti Za Vaš Fitnes Ručak

Bela čorbica

Staviti pileće grudi u vodu da se kuvaju zajedno sa povrćem. Kad se sve dobro ukuva, izvaditi belo meso i rasparčati ga na sitne parčiće i vratiti u šerpu da se još kuva. U međuvremenu izmutiti jaje u malo vode i uz neprestano mešanje dodavati u šerpu. Kad se i to sjedini pripremiti zapršku od ulja i brašna sa začinom. Zapršku dodavati isto uz mešanje u šerpu dok se razmuti. Ostaviti da ključa još nekih 10-ak minuta i skloniti sa vatre.

Pirinač i povrće

Najpre skuvajte pirinač. Zagrejte malo ulja i dodajte u tiganj pirinač. Začinite začinom i čili začinom. Promešajte i ostavite da se pirinač osuši tj proprži uz povremeno mešanje. Kad je pirinač pri kraju, dodajte sitno iseckan spanać i stabljike cvekle. Promešajte, ostavite na vatri još minut-dva i onda sklonite i servirajte u tanjir. U istom tiganju izgrilujte batat i patlidžan isečen na deblje štapiće. Sve to servirajte uz svežu šargarepu i luk. Uživajte u veoma ukusnom obroku

Zelena testenina

Špagete skuvajte po uputstvu na kutiji. Zeleni dresing napravite tako što sve sastojke stavite u blender i sve lepo sameljite i sjedinite. Kuvane špagete promešajte sa dresingom i služite sa prethodno pripremljenom piletinom. Uživajte!

Plavi paradajz punjen belim mesom

Preseći paradajz na pola, uzdužno, i izvaditi meso paradajza kašikom, posoliti i okrenuti da se iscedi. U dublji tiganj prodinstati, sitno seckani luk, paprike, crvenu i zelenu sitno seckanu, i izrendanu šargarepu. Pileće grudi iseckati na komadiće i dodati u izdinstano povrće, sipati malo vode i ostaviti da se dinsta. Kad je meso sa povrćem skoro gotovo dodati prethodno iseckano meso plavog paradajza, poklopiti i ostaviti da paradajz pusti svoj sok i ostaviti na vatri dok voda skoro potpuno ne ispari. Začiniti po želji i skloniti sa vatre. Izdubljeni paradajz napuniti prethodno pripremljenom smesom, poređati u tepsiju, preliti malo uljem i staviti da se peče oko 30 - 40 minuta.

Musaka

Krompir oljuštiti i obariti tj skuvati. U međuvremenu pripremiti meso. Sitno seckani luk sa narendanom šargarepom i sitno seckanom paprikom prodinstati na malo ulja na tihoj vatri. Kad se dobro prodinsta dodati mleveno meso sa čašom vode i ostaviti poklopljeno da krčka. Kad voda skoro ispari dodati sve začine ( so, začin, biber ) i promešati. Kad se meso pripremi skloniti sa vatre. Kuvani krompir iseći na kolutove i poređati na dno tepsije ( polovinu krompira ), Preko staviti pripremljeno meso i rasporediti po krompiru. Drugu polovinu krompira rasporediti preko mesa i staviti da se peče. Peče se oko 40 minuta na 250 minuta. Desetak minuta pre nego što bude gotovo, izvaditi iz rerne i preliti izmućkanim jajetom pomešanim sa jogurtom i peršunom i vratiti u rernu da se zapeče. Nakon toga kad porumeni izvaditi iz rerne.

Piletina sa pirinčem

Obariti pirinač zasebno. Šargarepu izrendati, meso odvojiti od kostiju i iseckati na kockice, spanać oprati i iseckati, tikvicu oprati i iseckati na kockice. U vok staviti šargarepu, preko nje meso, a preko mesa spanać. Sve poklopiti, bez mešanja, i ostaviti da se dinsta na vatri. Kad se spanać i šargarepa opuste i meso počne da pušta vodu dodati preko toga tikvice. Ponovo ne mešati i poklopiti i ostaviti da nastavi da se dinsta. Kad se sve lepo prodinsta sve lepo promešati i dodati pirinač sa svim začinima, po ukusu. Ponovo poklopiti i ostaviti da se kuva. Kad sva voda ispari dodati sok od paradajza i ostaviti da još ključa sve dok se ne zgusne tj dok i pirinač ne upije sve sokove. Nakon toga skloniti sa vatre i jesti uz salatu.

Tikvice punjene belim meso

Tikvice iseći na pola, uzdužno, kašikom izdubiti, posoliti i okrenuti da se iscede. Izdinstati sitno seckani luk, rendanu šargarepu i sitno seckanu papriku. Kad se to dobro izdinsta dodati belo meso isečeno na kockice, promešati, polopiti i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje. Kad voda skoro ispari dodati sitno seckano meso tikvica sa seckanim svežim đumbirom, promešati, ponovo poklopiti i uz povremeno mešanje ostaviti da se krčka dok meso ne upije vodu koje puste tikvice. Začiniti začinom i biberom i skloniti sa vatre. Vrućom smesom puniti tikvice, poređati u tepsiju, sipati malo vode da se pokrije dno tepsije i staviti da se peče oko 40 minuta.

Povrćkasti ručak

Sve sastojke iseckajte na sitnije komadiće i stavite u vok. Sipajte malo vode i ulja, prekrijte folijom i ostavite da se dinsta na tihoj vatri. Nakon određenog vremena skinite foliju, kad voda pitpuno ispari, začinite po ukusu i ostavite da se još koji minut proprži. Sklonite sa vatre i uživajte u odličnom i ukusnom ručku koji možete jesti sa tortiljama, pirinčem. . Prijatno!