Fitnes Kuvar Za Žene -Najbolji Recepti Za Vašu Fitnes Večeru

Punjena bundeva

Bundevu oljuštite, isecite na polovinu i očistite od semenki. Kinou prethodno skuvajte. Šargarepu očistite i izrendajte u činiju u koju ćete dodati sitno seckani luk, kuvanu kinou i bademe. Sipajte malo ulja, začinite po ukusu i sve lepo promešajte. Smesom napunite bundeve i stavite da se peku nekih 50 minuta

Lagani obrok

Pileću dzigericu stavite u šerpicu, sipajte vodu samo da prekrije dzigericu, poklopite i stavite da se kuva. Kuvate dok ne ispari skoro sva voda.. Kad je pri kraju, dodajte samo malo ulja i začine i propržite je. Dzigericu servirajte uz obarenu šargarepu, i salatu od paradajza, krastavca i skuvanog kukuruza šećerca.

Čorbica sa leblebijom

U šerpicu u kojoj ćete kuvati sipajte narendanu šargarepu, luk i đumbir, malo ulja i ostavite da se izdinsta. Nakon minut-dva dodajte leblebiju i sipajte sok od paradajza. Začinite po ukusu..Poklopite i ostavite da se kuva na tihoj vatri dok se čorbica ne zgusne i leblebija ne poprimi sve ukuse. Uz čorbicu možete jesti pirinač sa belim biberom. Uživajte!

Pileće pljeskavice

Pileće grudi skuvamo i odvojimo od kostiju. Pileče meso ubacimo u blender i dodamo mladi luk, šargarepu i začine. Meljemo dok smesa ne postane ujednačena. Od pripremljene smese pravimo pljeskavice i pržimo ih na malo ulja. Kao dodatak služimo pečene mlade krompiriće uz dresin. Dresing pravimo tako što sve sveže sastojke ubacimo u blender i sameljemo. Uživajte u lepom i laganom ručku.

Krompir pljeskavice

Crveni krompir oprati i obariti sa ljuskom. Kad se krompir skuva, ostaviti ga da se ohladi i onda ga oljuštiti i izrendati. U izrendan krompir dodati jaje i sitno seckani crveni luk, začiniti po ukusu i dodati prezle. Sve lepo zamesiti i rukama previti pljeskavice. Svaku pljeskavicu uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Lagana uzina, ili vecera, koju mozete nositi sa sobom

Narendajte tikvicu, šargarepu, jabuku i celer i sve sipajte u činiju. U to dodajte orahe, so, ulje i sirće, po ukusu, sve lepo promešajte i uživajte.

Krompir pljeskavice

Crveni krompir oprati i obariti sa ljuskom. Kad se krompir skuva, ostaviti ga da se ohladi i onda ga oljuštiti i izrendati. U izrendan krompir dodati jaje i sitno seckani crveni luk, začiniti po ukusu i dodati prezle. Sve lepo zamesiti i rukama previti pljeskavice. Svaku pljeskavicu uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.

Pirinač i povrće

Povrće očistite i iseckajte na štapiće. Stavite u tiganj sa malo ulja i vode. Prekrijte folijom i ostavite da se dinsta na tihoj vatri uz povremeno mešanje. Kad je povrće skoro gotovo začinite ga začinom i ljutom alevom paprikom, promešajte i ostavite još dva/tri minuta kako hi se začini sjedinili. Povrće možete jesti uz pirinač ili tortilju. Uživajte :)